En tillgänglig och personlig kundservice är nyckeln till framgång och ökad försäljning. 
Att driva egen kundservice kommer ofta med oväntade händelser i den operativa vardagen. Att schemalägga, planera bemanning och förutse volymvariationer är både tidskrävande och kostsamt. Det är här vi kommer in med vår kompetens och erfarenhet med fantastiska medarbetarna som kan möta kund i alla kanaler.

Vi hjälper dig med skräddarsydda och skalbara lösningar för kundmöten i världsklass! Vi är experterna på kundservice och säkerställer maximal tillgänglighet och närvaro till rätt kostnad. Outsourcing av kundservice ger dig mycket mer tid att utveckla din kärnverksamhet och samtidigt får du draghjälp av oss att förbättra processer och skapa nöjdare kunder och ökad lönsamhet. Tillsammans skapar vi framgång!

Kundservice & Försäljning

Vi är experter på kundservice och hjälper er med kundservice och support för att säkerställa tillgänglighet och närvaro i rätt kanaler i rätt tid. Vi skräddarsyr lösningar efter era behov och önskemål.

Ärendehantering

Freshdesk är en lättanvänd och flexibel lösning för helpdesk och kundservice som hjälper er att få ordning och reda i er ärendehantering.

Know How!

Kundservice i världsklass står aldrig still.
Vi är experter på Kundservice och kan hjälpa dig med processer, organisation, struktur och rutiner för att skapa förutsättningar till kundupplevelser i världsklass.

Svarsservice

Prova vår svarsservice och få tid över till annat. Hos oss får din kunder svar direkt.

Sociala medier

Kundernas närvaro i sociala kanaler är väl etablerad, därför blir snabba svar i sociala medier allt viktigare. Vi har stor erfarenhet av att hantera kommunikation via dessa kanaler med en personlig och professionell tonalitet.

Teknikplattform

Vad som sker i bakgrunden är sällan intressant, men låt oss berätta mer om våra olika tekniska lösningar som kan underlätta er vardag.