Skip to main content

Outsourcing av kundservice

Det perfekta alternativet för dig som vill kunna kravställa, effektivisera, öka tillgänglighet och minimera risker. Det finns flera olika sätt att outsourca din kundservice till Senzum. Allt beror såklart på ditt behov. Vi kan allt från fullständig outsourcing till delvis i olika system och eller tidpunkter.

Vår personal får alltid en grundutbildning i kundkontakt och kundservice som sedan toppas med specifika utbildningar för just din verksamhet. Nyckeln till nöjda kunder och bra kundservice är kompetenta och glad kundservice-personal. Kanske är det inte så konstigt att Senzum har en av branschens lägsta personalomsättning?!

Vi ger våra kundfokuserade medarbetare en grundlig utbildning som anpassas utifrån era värderingar, processer och företagskultur. Därtill har vi ledare med lång erfarenhet och hög kompetens som leder och utvecklar våra medarbetare kontinuerligt och planerat.

Hel outsourcing

Vi hanterar all er kundkommunikation oavsett kanal och tid på dygnet. Det kan till exempel handla om kontakter via telefon, e-post, chatt, sociala medier och recensionssidor. Allt som rör kommunikation med dina kunder helt enkelt.

Delad outsourcing

Vi hanterar delar av er kundkommunikation som ni önskar hjälp med, oavsett kanal och tid på dygnet. Det kan vara en viss kanal, vissa tidpunkter eller alla kanaler men tillsammans med er.

Språk är nyckeln

Hos Senzum så har vi många språkkompetenser, framförallt med förankring i Norden men vi har även fler att erbjuda tack vare våra medarbetare, helt baserat på era önskemål.

Servicenivåer

Tillgänglighet

Effektivitet

Kompetens

Kontakta oss
=