Vi på Senzum erbjuder dig hjälp med kundservice och teknik. Vi har över 25 års erfarenhet inom branschen och har stor erfarenhet och kunskap om kundservice, vilket skapar de bästa förutsättningarna för att skapa fina kundmöten och kundupplevelser i världsklass för dina kunder.

1994 grundades Senzum i Linköping med namnet Telesupport och främst för att vara teknisk support åt Sony mobile. Efter det har vi utvecklats och är idag experter på kundservice och kundsupport i alla kanaler i de flesta branscher.
Vi skräddarsyr unika lösningar efter dina behov för att skapa personliga kundupplevelser och bästa tillgänglighet. Inget problem är för litet och vi är lyhörda och vill hitta den lösning som passar dig. Det kan vara allt ifrån att du vill ha hjälp med hela din kundservice, vissa delar som tex en kanal eller vissa delar av dagen, vid kampanjer och säsongsvariationer.
Behöver du hjälp med att optimera och organisera din kundservice för att nå högre effektivitet? Då kan du få experthjälp som vi erbjuder i Senzum know how .
Där hjälper vi med bäst struktur, organisation och nyckeltal för just din kundservice.
Oavsett hur, varför eller när du kommer i kontakt med bolaget, ska det vara enkelt. Målet för oss är att är att du och dina kunder alltid ska få den bästa kundupplevelsen.

Vi är även i partnerskap med Genesys för att kunna erbjuda en framtidssäkrad IT-plattform för effektivare kundmöten och Freshworks för att hjälpa med ett effektivt ärendehanteringssystem med närvarande support.
Vi hittar en  lösning som är bäst för varje enskild kund och är systemagnostiska. Vi har stor teknisk kompetens vilket ger kort integrationstid vid uppstart i ett samarbete med oss.

2018 bytte Senzum majoritetsägare och ägs nu till 80% av Private Equity-fonden Hortus och resterande andel av vissa medarbetare i organisationen. Det har gjort oss starkare och vi jobbar fortfarande med fullt fokus på kundservice i världsklass. Vi tar hand om våra uppdragsgivares kunder som det vore våra egna.
Vi kan hantera alla branscher och våra kunder är inom B2C, B2PS och B2B samt banker och finansiella institut.
Vi vet att god kundservice skapar lojalitet och hög kundnöjdhet. För oss inget problem för litet och vi skräddarsyr en lösning för just ditt behov. Vi jobbar proaktivt för att sänka era kostnader och ger er besvärsfrihet genom att hantera allt som tar tid med bemanning, frånvaro och ökade volymer. Senzum hjälper er att frigöra tid och resurser för er kärnverksamhet. Då kan ni utvecklas framåt och stärka ert varumärke ytterligare.

Våra kompetenta och engagerade medarbetare är de som gör oss framgångsrika och ger oss möjlighet att skapa 100% tillgänglighet. Vi jobbar kontinuerligt med kompetensutveckling för att utveckla och utvecklas. Detta skapar nöjda kunder som i sin tur skapar lönsamhet för våra uppdragsgivare.  
Bra kundservice och enkelhet är det som stärker kundens lojalitet framåt!