Tillsammans skapar vi framgång!

1994 grundades vi, med namnet Telesupport

2002 förvärvades vi av Lindorff koncernen

2011 köptes bolaget tillbaka av den tidigare ägaren och vi blev Senzum

2018 fick via nya ägare, men vi fortsätter med samma namn

2018 bytte Senzum majoritetsägare och ägs nu till 80% av Private Equity-fonden Hortus och resterande andel av vissa medarbetare i organisationen.

Det har gjort oss starkare och gett ökat fokus och rörlighet i vår organisation! 

1994 grundades vi, i Linköping, med namnet Telesupport för att hjälpa Ericsson (senare Sony Mobile) med teknisk support.

Resan sedan dess är stor och vi är idag experter på kundservice och kundsupport i alla kanaler i de flesta branscher.

I dagsläget är vi cirka 50 medarbetare men antalet medarbetare varierar stort under året. Många av våra kunder har sin högsäsong under slutet av året och från Black Week och under julhandeln ökar kundservicevolymerna rejält för dessa kunder vilket innebär att vi ofta dubblerar vår personalstyrka. Detta gör vi för att möta behovet och fortsatt kunna leverera hög tillgänglighet och servicenivå för våra kunder. Andra kunder har sin högsäsong på vårkanten när solen och värmen återvänder och tack vare detta kan vi flytta våra medarbetare mellan olika konton och på så sätt behålla våra stjärnor.

Vi arbetar med Norden som marknad och vi har idag flertalet medarbetare från Norge, Danmark, Finland och såklart Sverige.

Alla våra medarbetare är flerspråkiga och utbildade på flera konton. Vi är experter på att planera verksamheten så att personalen kan bemanna de kundkonton där behovet finns.

Vissa av våra kunder stöttar vi med overflowhantering då det interna teamet inte hinner hantera hela volymen på egen hand.

Andra kunder är vi både 1st-, 2nd- och Back Office för och hanterar därmed hela eftermarknadshanteringen med allt från samtal, chatt, mejl, sociala medier, återbetalningar och andra administrativa sysslor.

Utöver detta finns vi givetvis även behjälpliga med svarsservice för de kunder som är i behov av detta.

Oavsett hur stora volymerna är eller när under året som behov av våra tjänster finns så skräddarsyr vi våra avtal för att passa just ditt företags behov.

Våra medarbetare är vår största tillgång och därför har vi extra stort fokus på just medarbetarnas vardag och välmående. Vi har ett kollektivavtal som är en trygghet för både våra medarbetare och för oss som arbetsgivare. Vi är även stolta medlemmar i Kontakta, en branschorganisation för företag som arbetar med seriös kundservice. Alla våra medarbetare har tillgång till friskvård och vi erbjuder även möjlighet till avslappning och aktiviteter på kontoret. Allt ifrån pingisbord till Playstation finns tillgängligt att nyttja – men såklart även sköna soffgrupper för att bara slappna av och vila.

Varmt välkommen att besöka oss på Diskettgatan 4 i Linköping!

Vill du veta mer?

Det finns mycket mer att berätta och vi delar gärna med oss.
Hör gärna av dig!

Kontakta oss

Följ oss