Utbildning & konsulting

När man har pysslat med ett specialistområde i över 20 år så skapar detta trygghet. Lägg till att detta specialistområde har spänt över flera branscher och dess olika utmaningar. Tänk att detta också genererat utmärkelser såsom Sveriges bästa kundservice och Sveriges bästa support inom IT & Telekom. Ja, då är det faktiskt läge att kolla om andra företag behöver denna kompetens i deras kundserviceorganisationer.

När vi hjälper företag så är det oftast med målet att bli mer effektiv (Produktivitet) eller att personal och kunder gemensamt skall nå högre nöjdhet (Kvalitet). Vidare kan hjälpen avse teknisk kravställning vilket också kan leda till föregående målämnen.

Istället för att anställa den overhead som krävs för ett förändringsarbete så är det ofta klokt att hyra in denna kompetens under en given tid. Vi erbjuder därför denna tjänst vilken nyttjas av flera av Nordens största bolag och inom olika branscher. Under de senaste 5 åren har vi utbildat över 1300 personer i olika kundserviceorganisationer.

Vi kan ofta konkludera en återbäring (ROI) för våra uppdragsgivare inom så lite som 6 månader, beroende på uppdragets längd.