Kundtjänstmedarbetare till vårt kontor i Linköping


Senzum AB
är företagens partner inom kommunikation och kundservice. Vi hjälper Nordens största organisationer med outsourcing inom kundservicetjänster och teknisk support. Vi hjälper också företag som vill utveckla sin interna organisation genom molnbaserade system inom videomöten, contact-center och ärendehantering. Vidare erbjuder vi vår 20-åriga kunskap som konsulthjälp till organisationer som vill höja kvaliteten och effektivera verksamheten. Oavsett strategival så har vi möjlighet att stärka bolag i sin kommunikation med omvärlden, genom den vassaste kompetensen på marknaden. Våra två kontor återfinns i Linköping och Malaga.
Läs mer på www.senzum.com.

 

Kundtjänstmedarbetare till vårt kontor i Linköping.

Arbetsuppgifter

Senzum AB har sedan 2010 (då apoteksmonopolet släpptes) levererat kundservicetjänster åt ett apoteksföretag som säljer läkemedel på distans genom att tillhandhålla användarvänliga och effektiva tjänster samt säkra och punktliga leveranser.
Med hög servicekänsla svarar du på inkommande mail och telefonsamtal för att lösa kundens frågor och funderingar på bästa sätt. Du motiveras av att kunden ska få en positiv upplevelse av att ha kommunicerat med just dig.

Personliga egenskaper och erfarenhet

På Senzum arbetar man nära sina kunder och försöker överträffa deras förväntningar, din servicekänsla och kvalitetsmedvetenhet är därför viktig för oss.
Vi tror att just du kommer att trivas hos oss om du är driven, självgående, ansvarstagande och strukturerad.
Helt avgörande är att du är bra på att samarbeta och enkelt kan skapa relationer, både med kund och dina kollegor i teamet.

Som person är du öppen, kommunikativ och trivs med kundkontakt. Du ska kunna kommunicera tydligt och effektivt men också lyssna med empati och med avsikt att förstå. Vi vill att du har mycket goda kunskaper i det svenska och engelska språket. Vi sätter stort värde på flexibla medarbetare som vill utvecklas inom Senzum.
Vi söker dig som har erfarenhet och intresse av att arbeta med support, kundrelationer och problemlösning.
Tidigare erfarenheter inom serviceyrken och läkemedelsbranschen ser vi som extra meriterande.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på 100% med fast månadslön. Arbetstiderna är varierande måndag till fredag kl. 07:30-17.00

GDPR- Information om och samtycke till behandling av personuppgifter

Tack för att du väljer att söka jobb hos Senzum. När du söker jobb väljer du själv vilka personuppgifter du vill lämna i din ansökan.

Senzum AB- org.nr. 556467–4561

Genom att du skickar in dina uppgifter godkänner du att Senzum AB samlar in och i övrigt behandlar dina personuppgifter, vi kommer att behandla personuppgifterna i enlighet med den svenska personuppgiftslagen (GDPR) och annan tillämplig lagstiftning.
När du skickar in dina uppgifter bekräftar du samtidigt att Senzum AB dessförinnan informerat dig om behandlingen av dina personuppgifter.
Om du väljer att ta en anställning hos Senzum AB behöver du lämna personuppgifter för Senzum AB skall uppfylla krav i anställningsavtal, lagar och kollektivavtal.

Informationen du valt att skicka in till oss kommer att raderas per automatik från vår mailbox 12 månader efter vi mottagit din ansökan.


Kontaktperson

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Alexandra Linder HR-ansvarig alexandra.linder@senzum.com

Ansök

Skicka in din ansökan redan idag till rekrytering@senzum.com då urval och tillsättning kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag 2019-03-05.